Cu o doza de neincredere ca ar fi ceea ce se pretinde, adica „Muntele Everest” am inceput sa ingrijesc de ele, plus ca nici nu era nevoie de careva timp si eforturi adaugatoare. Cand udam florile de la balcon udam si capsunii.
Mare mi-a fost mirarea sa vad ca desi nu au reusit sa creasca mai multe frunze, au si inflorit. Insa surpriza cea mare inca ma astepta…
Am trait cu intreaga familie o stare extraordinara urmarind zilnic cum infloresc noi flori, cresc si se coc capsunele. Este de neredat ce bucurie avea fiica-mea cand iesea dimineata la balcon si mai culegea cate 2-3 capsune. Crestea inima de bucurie cand auzeam cum exclama: „inca una, uite doua…”
In timp ce cresteau si se coceau capsunele, plantele dadeau lastari cu stoloni, pe care ii tot agatam pe grilajul balconului. Peste un timp au inflorit si unii stoloni. Desi nu mai erau la fel de mascate ca cele de „la poale”, totusi au reusit sa creasca si sa se coaca si la „nivelul 2” capsune, iar spre sfarsitul verii, deja culegeam capsuni de la al treilea nivel de stoloni.
Intre timp au dat in floare din nou plantele de la baza si la inceputul lunii septembrie iarasi culegeam capsune. Acuma de pe unii copaci au inceput sa cada frunzele, e sfarsit de septembrie, dar capsunele de pe balcon inca ne mai bucura familia cu aroma fructelor proaspete si, ce nu e mai putin important – ecologic pure.
Cu siguranta ca anul viitor florile de pe balcon vor mai ceda din teritoriu in favoarea capsunilor!
asta cred ca face parte din categoria “ideilor geniale”! cine nu si-ar dori sa manance tot anul capsuni si mai ales pe gratis?:)
sa stii ca o poate face oricine doreste 🙂 acuma e cam racoare afara si am adus un ghiveci cu capsuni mai maricele in casa, sa se coaca mai repejor… astept oaspeti si mi-ar placea sa-i uimesc putin 🙂
Vreau si eu asa capsuni rosii si apetisante!
Adevarat. Sunt in al doilea an de cand le cultiv. Pentru mai multe detalii sunati la 072*******.
Minunat.Si eu am primit cativa stoloni de “Mount Everest” in Aprilie,i-am sadit si am avut si capsuni de la ei.Doar ca nu au avut putere sa faca alti stoloni ca sa ii agat pe spalier.
In Septembrie i-am mutat si am mai departit tolonii ca erau mai multi la un loc.Voi vedea la primavara cum se vor prezenta
Ale mele au dat cca 8-10 stoloni de la fiecare fir. Au crescut bine deoarece le udam mult. Zilnic la o jardiniera foloseam circa 1 litru de apa. Pe unii stoloni ii asezam in ghiveciuri unde dadeau radacini, iar peste ceva timp infloreau. Astfel le-am mai inmultit…
AM CULTIVAT SI EU ASAZISI CAPSUNI /MOUNT EVEREST. este o minciuna grosolana nu se catara pe nici un apalier.
Buna Codruta! Sa stii ca asazisii capsuni cataratori nu se catara singuri, dar e necesar sa-i ajuti putin 🙂 Eu sunt foarte multumit de capsunii Mount Everest.